Acasa

Despre proiect

Galerie foto

Contact

Proiectul reprezinta unul din cele 12 proiecte individuale prin intermediul carora va fi implementat Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Municipiului Pitesti.

In Municipiul Pitesti, intersectia Podul Viilor reprezinta un nod important de circulatie prin care se face lagatura dintre oras  si mai multe drumuri europene si nationale.

In urma reconfigurarii nodului de circulatie rutiera ce face legatura între Autostrada Bucuresti – Pitesti - accesul catre Pitesti - zona de centura – Brasov  (prin DN 7), iluminatul stradal este deficitar, prezentand disfunctionalitati  care pot conduce la blocaje in trafic. Odata cu darea in functiune a tronsonului – centura ocolitoare a Municipiului Pitesti, nodul de circulatie s-a extins prin introducerea de noi cai de acces catre si dinspre centura cu profil de autostrada.

Aceasta extindere a dus la reconfigurarea traseelor, la abandonarea unora vechi si la deschiderea altora noi. Toate aceste modificari petrecute in timp au facut ca iluminatul stradal sa devina inadecvat si necorespunzator situatiei actuale a traficului si nu asigura nivelul minim conform reglementarilor NP 062-02 - Normativ pentru proiectarea sistemelor de iluminat rutier si pietonal.

 

Obiectivul general al proiectului este modernizarea infrastructurii urbane, pentru cresterea accesibilitatii, imbunatatirea transportului public si asigurarea conditiilor bune de trafic, respectand principiile dezvoltarii sustenabile, in municipiul Pitesti, judetul Arges, pana in 2015.

Obiectivul specific al proiectului este realizarea unei instalatii de iluminat performante, usor de intretinut si cu costuri reduse,  pentru cresterea gradului de confort al cetatenilor din municipiul Pitesti, judetul Arges, prin extinderea iluminatului public (montarea de corpuri de iluminat stradal pe stalpi noi si realizarea unei retele subterane de conductoare protejate).

 Principalele lucrari ce urmeaza a fi realizate constau in:

  • Montare cablu ingropat - la adancimea de 0,7-0,8 m - intre doua straturi de nisip de 10 cm grosime;
  • Realizarea a 9 subtraversari prin foraj orizontal la strazile principale si nodurile rutiere;
  • Montare stalpi metalici conici sau tronconici de 8 m (67 buc);
  • Montare stalpi metalici conici sau tronconici de 6 m (8 buc);
  • Montare corpuri de iluminat public de 250 W pe stalpi (75 buc);
  • Montare cutii separatie (75 buc);
  • Demontarea stalpilor vechi si a cutiilor de jonctiune (25 buc);
  • Refacerea strazilor si a trotuarelor si aducerea terenului la starea initiala.

Durata de implementare a proiectului este de 11 de luni.

Rezultate asteptate in  urma implementarii proiectului: Proiectul de investitii MODERNIZARE ILUMINAT PUBLIC IN ZONA PODUL VIILOR-CALEA CAMPULUNG  vine in intampinarea obiectivelor POR, ale Axei Prioritare 1 Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere, si ale Domeniului major de interventie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, astfel:

­ Contribuie la cresterea calitatii vietii locuitorilor municipiului Pitesti creste gradul de siguranta a circulatiei, gradul de confort al calatorilor, se fluidizeaza traficul urban, se reduce timpul de transport pe strazile urbane, se imbuntatesc conditiile de circulatie rutiera si pietonala pe toata perioada anului;

­ Conduce la cresterea competitivitatii firmelor locale prin facilitarea mobilitatii populatiei si a bunurilor, reducerea costurilor de transport de marfuri si calatori, imbunatatirea accesului pe pietele regionale, cresterea eficientei activitatilor economice, economisirea de energie si timp;

­ Dezvoltarea retelelor de transport urbane in municipiul Pitesti - va facilita cooperarea interregionala si va contribui semnificativ la cresterea competitivitatii agentilor economici si a mobilitatii fortei de munca;

­ Contribuie la regenerarea municipiului Pitesti, avand impact asupra dezvoltarii de ansamblu a zonei;

­ Contribuie la atingerea obiectivului specific al POR, anume cresterea rolului economic si social al oraselor;

­ Contribuie la o dezvoltare echilibrata a tarii si la reducerea disparitatilor interne prin modernizarea infrastructurii rutiere.

 

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.Pentru Informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.